Hur go är han inte då? 
"Tänkte jag skulle köpt med blommor men allt var stängt"

Som om det inte skulle räcka med att han kört 70mil för att träffa mig ❤️13/7 måndag,  ja då var de dags att besöka Tysklands akutmottagning. 

Första riktiga jobbdagen då alla var på plats, Hermann, chefen och alla andra anställda. Jag fick rida flera, för mig, nya hästar, flera lite yngre. Gillade framförallt ett treårigt sto som var väldigt grön och fyra åringen jag visat för kunder i lördags. Att det kan vara sååå roligt att rida!!! Galet 😍

Men så skulle jag rida häst nr.6 i ordningen. En sexåring från en av lärlingarna...
Tydligen ska det vara den snällaste hästen som sprungit i ett ridhus, gått med praktikanter och små tjejer. Men just denna dag hann jag bara ta tyglarna så var Rodeon igång. Måste ändå säga att jag satt kvar länge... Kändes lite som att sitta på en sån där skuttandes maskintjur som man ska hänga sig kvar på så länge det går. Men efter några varv utan tillstymmelse till att bockarna skulle avta gav jag upp. Tänkte att det ändå bara var en tidsfråga innan han skulle få av mig. 
Men turen var inte på min sida, fastnade i stigbygeln och blev hängandes en bra bit innan stiglädret släppte från sadeln. 
Badluck or goodluck!?! Beror på hur man ser det.
Så här i efterhand ältar jag scenariet om och om igen, tänk om jag, tänk om det, tänk om jag hade... Men det spelar ingen roll.
Det är levande djur vi håller på med, vi kan inte alltid förutse vad de tänkt hitta på och en olycka kan ske så fort. Det måste vi ha med i beräkningarna när vi handskas med 600kg levande djur med egen vilja.
Men jag ljuger om jag säger att det inte känns skit! 

Att sitta i spånet, ha lite ont i axeln och benet men ändå tro att allt gått bra, till att inse att man inte kan lyfta armen och att ens axel står åt fel håll var en upplevelse...


När jag kom i på akuten...När dom lagt rätt axeln och målat ut vart skruven ska sitta och vart det är "trasigt"


Ligger just nu på sjukhuset, har varit nersövd två gånger, en gång för att få axeln på plats och en gång för att operera in en skruv och fixera leden. På knackig engelska och bilder a la "rita så gissar jag", har de förklarat att man har som en ring runt leden och den var både uttänjd och trasig. Men är nu åtstramad och fastsydd runt den här skruven. Med sjukgymnastik ska jag bli som ny, men minst 6 veckor tills jag är ok igen. Suck.
Vilken bra början på mitt drömjobb. 
Jag vill rida, inte sitta med armen i nån jäkla mitella. 

Mitt i allt elände måste jag ge alla i min omgivning här i Tyskland en jätte eloge. Alla är så snälla och hjälpsamma!!  Men kommer bli fet på kuppen, choklad och godis i mängder, att jag parkerat min rumpa i sängen i snart en vecka gör ju inte saken bättre. Plattrövdelux.
Just de den här maskinen här har jag haft inkopplad i axeln, den verkar smärtstillande och påverkar nervbanorna... Men som ni kan se påverkade den inte bara axelns nervbanor utan även högersidan i ansiktet snacka om hängöga.


Söttjej.com


Jaja, nu Emil är på väg hit för att spendera sin semester på tysktsjukhus, de e kärlek det 😘


Pusshej!


Man kan säga att jag har två chefer, Mr.Ramsbrock som äger hela hästimperiet och Hermann Burger som bossar över dressyrstallen. 

Just denna vecka när jag skulle börja så var de båda i Falsterbo där Hermann kvalat in en svenskägd 5 åring. Med andra ord förvirrad svenska som inte riktigt vet vad hon ska göra mitt i landet "Only speak german"

Har haft turen att träffa Agnes här nere, super gullig svenska, som  pratar tyska och fått agera tolk. Stackarn har haft mig hängandes som en svans efter sig hela veckan men tur var väl de annars hade jag nog gjort allt bakovänt uppåner å helt fel. 
Sitta upp i stallgången?!? Nej de hade inte uppskattats på Strömsholm haha kan se mig själv sitta upp i vita skritta och trava fram och tillbaka på den nykrattade spångången för att sen ropa "fri dörr" å knata ut på stallplan haha

Eftersom Hermann varit på vift har jag fått hålla igång hans hästar... OMG vilka fina hästar. Men fan så svårt att hitta knapparna. Tre är redan färdig kvalade till bundeschampionaten och två är utbildade upp till GP. Det rör sig liiiiiiiiite mer under sadeln än vad jag är van vid. Första två dagarna svajade jag mest runt medans en av beridarna sa mer fram och rama in! De har jag nog aldrig hört förut (host- lussan- host -Lars)  men i slutet av veckan funkade det bättre och jag kände mig aningens mer varm i kläderna. 


På Fredagen dök Hermann upp och jag fick fortsätta rida hans hästar tillsammans med honom, summan av kardemumman, rid mer fram, håll skänklarna intill och rama in yttersidan. Hum... Måste ta tag i det där, verkar vara nått återkommande haha tur han inte såg mig rida för två år sedan när mina skänklar stod rakt ut. 


På lördagen var det dags för eldprov.
KUNDER
huxflux så skulle jag visa en häst för kunder, aldrig suttit på hästen, visste knappt hur gammal den var, men visas skulle den göra. Åter igen glad över att ha Agnes här som fick översätta och förklara vad som skulle göras haha överlevde det med och chefen var nöjd *kunde andas ut*


Har vilket fall som helst hamnat på ett fantastiskt ställe med underbara människor, bra ridning och fantastiska hästar!!! Allt om att det ska vara hemskt i Tyskland vet jag inget om... Än så länge 😊
Nu måste jag bara lära mig tyska så jag slipper missförstå var och varannan mening.😜